Hvorfor?

Svært mange mennesker ble lurt inn i T5PC og de aller fleste ble vervet gjennom venner og bekjente. Det er prinsipielt viktig å få oppmerksomhet om hvem disse personene er, slik at det blir lettere å holde skjoldene oppe for lignende vervingsforsøk i fremtiden.

Det er også ønskelig å fremprovosere en viss preventiv effekt, da de som har vært med i dette sannsynligvis vil tenke seg grundig om før de vil risikere å havne på en slik liste igjen.

For det tredje er det i det offentliges interesse hvem som har stått som eiere av selskapet. Tidligere har det blitt avslørt at for eksempel politimenn og høytstående politikere har vært inne på eiersiden. Disse er med på å styre landet vårt. Ved å jobbe for åpenhet, offentlighet og gjennomsiktighet på dette området sikrer man at dette kommer frem i dagen.

MERK! Det er bare benyttet informasjon som normalt er fritt tilgjengelig fra offentlige registre. Videre har det kommet signaler om at det kan forekomme falske navn i listen. Les mer om dette hos Aftenposten (åpner i nytt vindu).


Tilbake til søket...